Predikanten_smal.jpg

Even voorstellen ...

 
   

Dominee K.F. (Erik) Dwarshuis

predikant Erik Dwarshuis 

 Van jongs af aan vind ik wiskunde het mooiste vak van de wereld. Dat heb ik ook nog gestudeerd. In mijn vrije tijd ben ik graag doe-het-zelf-timmerman (of plakband-doe-het-zelver). Maar het mooiste dagelijks werk dat ik me kan bedenken is dat van predikant. En dat mag ik nu al 20 jaar doen. Het goede nieuws doorvertellen, vooral aan jongeren. En er iets van meemaken hoe God in de levens van mensen werkt. Dat is echt fantastisch!

Christine en ik hebben vijf kinderen en inmiddels ook vijf kleinkinderen. Rijkdom! En in Wapenveld voelen we ons reuze op ons plekje.

Samenwerken met collega’s vind ik heerlijk. Daarom zit ik in het bestuur van de Predikantenvereniging. En vind ik het echt een geluk dat ik een gemeente met twee predikanten mag dienen.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   

Dominee R.C. (Roelof) Vellinga

Foto Roelof Vellinga

Een kleine 25 jaar was ik journalist bij krant, radio en tv. Ik heb het met hart en ziel gedaan. Toch ben ik in 2009 predikant geworden. Waarom?

Omdat ik in het gebroken leven de hemelse muziek heb gehoord. (Zoals Gods woorden de dichter van Psalm 119 als liederen in de oren klonken tijdens zijn rondzwervingen op aarde.) Doordat ik die muziek gehoord heb, kan ik zingen, juichen, soms neuriën.

Ik hoop dat heel veel mensen die muziek mogen horen en dat ik daar een rol in mag spelen. Mijn eigen rol daarin zie ik als heel beperkt. Want God bespeelt de toetsen! Ik mag de zwelkast open zetten.

 

Ik wil niet alleen zelf de muziek laten horen. Graag hoor ik ook hoe bij anderen de hemelse muziek binnenkomt. Hoe die hun leven doortrekt, bezielt.

Bij Gereformeerde Kerk De Brug ben ik vanaf 2018 als parttime predikant werkzaam, in collegiale samenwerking met ds. Erik Dwarshuis. (Ik ben ook parttime predikant van GKv Onnen.)

Ik ben getrouwd met Syta. We genieten van onze drie (biologische) dochters en twee (permanente) pleegzoons. Elke dag begin ik met drie kwartier wandelen door wijds polderlandschap, met onze hond Rex. Mijn grote hobby is zingen. Ik zing als bas bij Cappella Campen. Ook in de zondagse erediensten zing ik graag!

 

 

Zowel leden van de gemeente als anderen kunnen rechtstreeks contact met onze predikanten zoeken. Klik voor de contactgegevens hier.