welkom.jpg
 

09:30 Kerkdienst met aandacht voor permanente verbintenis van ds Vellinga aan gemeente - K.F. Dwarshuis

Categorie
Kerkdiensten
Datum
2020-04-19 09:30 - 10:30

Kindermoment over de dominee als verlengsnoer

Het gaat in deze dienst over het werk van de dominee. Aan de kinderen wil ik uitleggen dat de dominee een beetje op een verlengsnoer lijkt. Ik houd een ventilator in mijn handen. Wat je wilt, dat is dat die ventilator een heerlijk fris briesje maakt. De heerlijke frisheid waar het boven in de lucht helemaal vol van is. (Op de beamer plaatje van windmolen.) Maar die ventilator doet het alleen maar als tie via-via-via elektrisch aangesloten is op die windmolen. Want daar komt die heerlijke energie vandaan.

Wij mensen zijn net als zo’n ventilator. God heeft ons gemaakt om heerlijke liefde en plezier te verspreiden. Die dingen komen van boven, bij God vandaan, waar het helemaal vol van liefde en geluk is. Maar dat kunnen wij alleen als God via-via-via contact maakt met ons. Dan stroomt zijn Heilige Geest als energie in ons, zodat wij op onze beurt liefde en plezier en geluk kunnen verspreiden.

Dominees zijn eigenlijk net als een verlengsnoer. Wij zijn niet zelf de energie die je nodig hebt. Maar wij mogen de Heilige Energie van God wel overbrengen. Door te preken. En soms ook thuis bij mensen.
Dus dat willen dominee Vellinga en ik graag zijn hier. Gewoon maar een verlengsnoer. Wel belangrijk om contact met Boven, met God de Heer te hebben. En toch zelf gewoon maar een knecht van God.

Daarover zingen we OT 494: ‘Gewoon maar een knecht, zo wil ik zijn, zo wil ik zijn voor U’.

 
 

Alle datums

  • 2020-04-19 09:30 - 10:30

Powered by iCagenda